Saturday, March 7, 2009

2009 FIBA U19 World Championship

Nyt tuleekin kaikkia korisihmisiä kiinnostavaa tekstiä.. Uusi-Seelanti sai järjetettäväksi alle 19 vuotiaiden poikien MM kisat ja ne ovat Aucklandissa 2-12.7.2009. Itse olen paikalla (ellei mitään mullistavaa tapahdu). Toivotan kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi ja eikun matkoja varailemaan..

Sitten vähän faktaa, jotta saadaan kiinnostus kohoamaan: 19v poikien MM kisat ovat 2009 koripallokalenterin isoimmat ja ne ovat ensimmäiset isot koripallokisat jotka järjestetään Uudessa-Seelannissa. Lisäksi Uuden-Seelannin nuoret eivät ole koskaan ennen selviytyneet näihin kisoihin.. Lisäksi tämän kokoluokan tapahtuman järjestäminen pienelle maalle, kuten Uusi-Seelanti (väkeä 4,3 milj.), ei ole mikään pikkujuttu. Toissalta vuoden 2008 tyttöjen alle 19v jalkapallon MM kisat olivat huikea menestys: Ottelut vetivät täysiä areenoja!

Nuorten kisat ovat siinä mielessä äärimmäisen mielenkiintoiset, että yksittäiset urheilijat onnistuessaan voivat saada rahakkaita sopimuksia ja taas epäonnistuessaan... Varsinkin pienille maille tämä on oivallinen näytönpaikka!

Maanantaina (2.3.2009) järjestetyssä arvontatilaisuudessa Aucklandissa selivivät lohkojaot ja alkusarjojen otteluohjelmat. Lisää infoa löytyy FIBAn sivuilta.

Lohkojaot. Täällä ruvettiin jo spekuloimaan Uuden-Seelannin mahdollisuuksista.

Tässä muutamia poimintoja alkusarjasta:
Day 1 (2.7.2009)
Liettua - Puerto Rico, pitäähän sitä mennä Puerto Ricoa kannustamaan.
Iran - USA, onkohan jännitteitä mukana?
Argentiina - Uusi-Seelanti, isäntien pelejä ei missata!

Day 2 (3.7.2009)
USA - Ranska, odotettavissa tiukkaa vääntöä.
Australia - Espanja, mielenkiintoinen kohtaaminen.
Uusi-Seelanti - Kroatia, tämä olisi Tall Blacksien tärkeä voittaa.

Day 3 (4.7.2009)
Liettua - Kreikka, kumpi kaatuu?
Kanada - Espanja, luulisi Espanjan voittavan, mutta eihän sitä koskaan tiedä..
Uusi-Seelanti - Kazakstan, nyt Kiwit ovat jo ennakkosuosikkeja.

Ja historiaa..
Edelliset kisat järjettiin 2007 Serbiassa (järjetyksessään 8. kisat) ja sijoitukset olivat tuolloin:
Kultaa Serbialle(8-1), hopeaa USA:lle(8-1), pronssia Ranskalle(6-3) ja neljänneksi selvisi Brasilia(4-5). Viides oli Autralia(8-1), jolla oli tiukkoja voittoja alkusarjassa, mutta se ainoa tappio tuli pahimpaan mahdolliseen paikkaan pisteellä Brasilialle, mahtoi poikia hatuttaa.. Kuudes Argentiina(4-5), seitsemäs Turkki(4-5) ja kahdeksas Espanja(4-5).
Loput maat järjetyksessä: Liettua(4-4), Kanada(4-4), Korea(3-5), Kiina(1-7), Nigeria(2-3), Libanon(1-4), Mali(1-4) ja viimeisenä Puerto Rico(0-5) ilman yhtään voittoa. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan miten Puerto Ricon pojat pärjäävät tällä kertaa.

Ja koska jenkit yleensä dominoivat koripallokenttiä niin tässä heidän recordinsa alle 19 vuotiaiden poikien kisoista: USA 53-11, kolme kultaa, kolme hopeaa, kerran viides ja kerran seitsemäs. Mikäs on veikkaus menestyksestä näissä kisoissa?

1 comment:

  1. Ei tieto ikäluokan pelaajista, mutta onhan helvetin kovia pelejä ja paikan päältä olisi kyllä hienoa seurata lajin todellista juhlaa...

    -PF

    ReplyDelete